Sałata ze szpinaku, malin i koziego sera
Moja ulubiona sałata, prosta i łatwa w przygotowaniu ale co najważniejsze pyszna!
Pasuje bardzo do wiekszości dań rybnych które przyrządzam.
Nie jestem w stanie podać dokładnych ilości poszczególnych składników. Nigdy nie przygotowywałam tej sałaty według przepisu, wypatrzyłam tą potrawę na przyjęciu u znajomych.
Składniki:
świeże liście szpinaku
świeże maliny
garść prażonych, czosnkowych, plasterków migdałów ( kupuję je w sklepie „Roasted Garlic flavored sliced almonds”)
pokruszony kozi ser (nie przesadzić z ilością!)
malinowy vinegret (polanie zbyt duża ilością może sprawić ze sałata będzie bardzo kwaśna) również kupuje go gotowego „Raspberry Walnut Vinaigrette”
Wszystkie składniki włożyć do miski i polać vinegretem, bardzo delikatnie wymieszać, żeby nie rozbić malin i aby nie powstała serowa mokra masa zamiast pięknie wyglądającej sałaty.
Maliny można zastąpić plasterkami truskawek.
0 komentarzy:
Prześlij komentarz